Bissenbakker, Mons, and Michael Nebeling. ‘En følelsernes grammatik og politik’. (2020)

Bissenbakker, Mons, and Michael Nebeling. ‘En følelsernes grammatik og politik’. i Et ulydigt arkiv: Udvalgte tekster af Sara Ahmed, Eds. Daniel Nikolaj Madsen, Eva Obelitz Rode, Lea Hee Ja Kramhøft, and Mette A. E. Kim-Larsen, Forlaget Nemo, 2020, 11–22.

Et ulydigt arkiv er syv af Sara Ahmeds artikler fra de sidste 20 år samlet og for første gang udgivet på dansk. Teksterne arbejder med figurer som ’den feministiske glædesdræber’, ’den melankolske immigrant’, ’det egenrådige barn’ og ’den fremmede’ indenfor emner som racisme, feminisme, klagen, m.m. Samlingens tekster skifter kontinuerligt mellem det teoretiske og det hverdagslige; mellem filosofi og popkultur; mellem det strukturelle og personlige erfaringer. 

Et ulydigt arkiv indeholder derudover et helt nyt forord dedikeret til denne udgave samt et introducerende forord af lektor Mons Bissenbakker og lektor Michael Nebeling, som viser Ahmeds tænknings relevans i dansk kontekst.

https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/publications/en-f%C3%B8lelsernes-grammatik-og-politik.

https://www.forlagetnemo.dk/butik/ulydigtarkiv