Guide

Dansk Racismeforskning er en meget simpel database, og er lavet med det mål at være relativt ligetil for de fleste. Hver kilde er opført i MLA Style (dog uden garanti for rettelighed), og langt de fleste opslag indeholder abstract eller uddrag fra teksten. Næsten alle opslag indeholder enten et DOI-link eller andet link til yderligere information om kilden.

Hvis kilden er frit tilgængeligt, oftest via udgiveren eller forskeren selv, vil opslaget have [PDF] i titlen, og et link til filen i bunden af opslaget (i nogle tilfælde et direkte link, i andre tilfælde et link til en side hvorfra en PDF kan downloades). Alle kilder der er frit tilgængelige er også kategoriseret under Open Access kategorien.

Her er et par tips til hvordan databasen mest effektivt kan bruges:

Søgefunktionen: Søgefunktionen er det bedste sted at starte. Vær opmærksom på at mange kilder er på engelsk, så hvis du ikke finder det du leder efter med danske søgetermer, bør du forsøge med engelske søgetermer.

Hvis du kun leder efter kilder du kan tilgå i fuld format, bør du inkludere “pdf” (uden gåseøjne) i din søgning. Så vil du kun se kilder hvor der et link til PDF.

Under Søgning kan du også søge efter kilder der kun er på enten engelsk eller dansk.

Emneord/tags: Hver kilde har mellem 2-10 emneord/tags. Vi har bestræbt os på at lave disse ret brede, så hvis du leder efter noget specifikt er det bedre at bruge søgefunktionen. Men hvis du blot er interesseret i f.eks. historisk forskning er emneordet “historie” et godt sted at starte. Du kan udforske emneordene her.

Alle tags findes både på dansk og engelsk, men de henviser til de samme artikler — så en kilde om diskurs vil være tagget med både “diskurs” og “discourse” uanset om den er på dansk eller engelsk.

Du kan bruge søgefunktionen i kombination med emneordene. Så du kan f.eks. øge på “kvantitativ diskrimination” og dermed kun finde kilder der undersøger diskrimination med kvantitative metoder såsom meningsmålinger.