Krogh, Mads, and Henrik Marstal, editors. Populærmusikkultur i Danmark siden 2000. (2016)

Krogh, Mads, and Henrik Marstal, editors. Populærmusikkultur i Danmark siden 2000. Odense: Syddansk Universitetsforlag, 2016.

Denne bog handler om populærmusikkultur i Danmark siden 2000. Om den myriade af genrer, stilarter, moder og konkrete musikudgivelser, -optrædener og -oplevelser, som udgør populærmusikkens vidtstrakte og brogede felt. Om de fans, artister, pladeselskaber, festivaler, koncertbegivenheder, sportskampe, uddannelsesinstitutioner, musikpolitiske og mediemæssige tiltag med meget mere, som tegner populærmusikkens kultur. Og om de ændrede betingelser for musikfrembringelse og -forbrug bragt til veje af globalisering og den digitale musikrevolution. 

Bogen fokuserer på en række aspekter af periodens rap, pop, rock, metal, verdensmusik og electronica – ikke blot på kunstnerne og deres tekster, produktioner, udgivelser og optrædener, men også på alt det, der udspiller sig rundt om kunstnerne, dvs. fankulturerne, pladeselskaberne, festivalerne, koncertbegivenhederne, talentudviklingen med mere. Bogens tilgang til emnet er interdisciplinær, og bidragyderne kommer fra så forskellige fag og forskningsfelter som musikvidenskab, antropologi, pædagogisk filosofi samt køns-, litteratur-, design- og kommunikationsforskning. 

Indhold:

Tore Tvarnø Lind: “Ikke noget copy/paste-lort her” : nostalgi og intensitet i metalscenen.

Annemette Kirkegaard: Verden i Danmark : om det fremmede i musikkulturen efter 2000.

Mads Krogh: Aarhus V som hiphopbrand : heterogene forbindelser af musik, genre og miljø.

Kristine Ringsager: “Danmark som vi kender det” : forhandlinger af medborgerskab og andethed i rap og hiphopmusik.

Henrik Marstal: Sproglige sammenvævninger : dansk og engelsk som overlappende sangsprog.

Marianne Kongerslev: Musikalsk homonationalisme? : queer narrativer i dansk populærmusik efter 2000.

Lars Geer Hammershøj: Melankoli kørt ind med humor : dansk populærmusik som selvdannelse.

Else Skjold: Hvor mon den er, den røde tråd? : om musik og stil i mænds garderober. Fodboldkampens musik : om forekomsten af musik i forbindelse med en superligakamp /

Rasmus Grøn & Nicolai Jørgensgaard Graakjær. Jagten på de skjulte talenter : rytmisk musik mellem organiseret talentpleje, talentshows og selvorganisering

Charlotte Rørdam Larsen & Anja Mølle Lindelof. Kimberley Cannady: Om artikulationen af danskhed i musikeksportinitiativer siden 2000.

Rasmus Rex Pedersen: Den digitale (r)evolution : institutionelle forandringer i den danske musikbranche

PDF af introduktion og udvidet indholdsfortegnelse: http://www.universitypress.dk/images/pdf/2954.pdf.

http://www.universitypress.dk/shop/populaermusikkultur-3546p.html