Necef, Mehmet Ümit, and Torben Bech Dyrberg. Er Danskerne Racister? Indvandrerforskningens Problemer. (2012)

Necef, Mehmet Ümit, and Torben Bech Dyrberg. Er Danskerne Racister? Indvandrerforskningens Problemer. Frydenlund Academic, 2012.

Hvor racistiske er danskerne ved nærmere eftersyn? Bogens forfattere har undersøgt sagen og kigget os efter i sømmene.  Over en 20-årig periode har bogens to forskere undersøgt racisme i Danmark, og ikke bare deres konklusion, men også selve undersøgelsen, vækker opsigt.  Noget kunne nemlig tyde på, vi ikke er helt så fremmedfjendske, som mange går og tror. Både den offentlige debat og den videnskabelige forskning har imidlertid været med til at underbygge tesen om, at danskerne er racister, så indtrykket af det lille lukkede folk mod nord er ikke kommet ud af det blå.  Denne bog slår ikke desto mindre fast, at der er meget lidt dokumentation for udbredt dansk racisme, fremmedhad, islamofobi og lignende. Forskerne understreger, at dette ikke betyder, at der slet ikke findes racisme i Danmark, men de pointerer samtidig, at det er i langt mindre og andet omfang, end hidtil antaget.  Bogen åbner op for en seriøs debat om det komplicerede emne med saglig viden og grundig indsigt.

https://www.frydenlund.dk/varebeskrivelse/3090