Lohmann, Jens, Klaus Slavensky, and Rune Engelbreth Larsen, editors. Hate speech : fra hadetale til hadesyn. (2013)

Lohmann, Jens, Klaus Slavensky, and Rune Engelbreth Larsen, editors. Hate speech : fra hadetale til hadesyn. Translated by Klaus m. fl. Slavensky, 1. udgave, Kbh.: Information, 2013.

I dæmoniseringen af sårbare mindretal støder ytringsfriheden på sin farligste grænse. Fra holocaust til Rwanda og Anders Behring Breivik viser historien, at etnisk udrensning, politiske mord, forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab først bliver mulige gennem intensiv Hate Speech – Hadetale kan føre til hadesyn. En pen dyppet i had er forudsætningen for, at sværdet kan dræbe.  Hate speech sætter fokus på den såkaldte hadetale, der bl.a. florerer i den politiske debat, hvor især minoriteter står for skud. Det kan være seksuelle, etniske eller religiøse mindretal. Bogens essays trækker på synspunkter fra det litterære parnas, vurderinger af refleksioner fra det politiske overdrev og endelig præsenteres analyser fra det akademiske udsigtstårn. Det er kort sagt en antologi med fokus på hadetale, ytringsfrihed, demokrati, menneskerettigheder og humanisme. 

Indhold: Klaus Slavensky: Har vi ret til at hade? Thomas Brudholm: Om had og hadetale. Ursula Owen: Dræbende tale. Cecilie Banke: ‘Jødespørgsmålet’ i 1930ernes Danmark – fra undren til bekymring. Rune Engelbreth Larsen: Paralleller mellem antisemitisk og antimuslimsk retorik. Billeder: Hadefuld eller harmløs billedtale? Mikael Rothstein: Et par høviske ord om religion. Ole Reitov: Hadets sange. Jens Lohmann: Hvornår er litteratur hadefuld- og hvem bestemmer det? Rikke Frank Jørgensen: Hadetale og ytringsfrihed i en internettid. Niels Bjerre Poulsen: Det amerikanske paradoks. Birte Weiss: Hadetalens smitteveje. Malene Fenger Grøndahl: Europas ‘sorte jøder’ er stadig lagt for had. Lynda Gilfillan: Ytringsfrihed og hadetale i Sydafrika. Göran Rosenberg: Ytringsfrihedens betingelser og begrænsninger. PENs Charter.

https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A50616916