Jørholt, Eva. ‘En Fremmed Kommer Til Byen: MGP Missionens Bud På Inter-Etnisk Nytænkning i Dansk Film’. (2013) [PDF]

Jørholt, Eva. ‘En Fremmed Kommer Til Byen: MGP Missionens Bud På Inter-Etnisk Nytænkning i Dansk Film’. Kosmorama, no. 251, 2013,

Det trak store overskrifter og pustede nyt liv i racismedebatten, da det kom frem, at Det Danske Filminstitut i oktober 2011 havde givet afslag på en ansøgning om produktionsstøtte til børnefilmen MGP Missionen. Filmen udmærker sig ved at være den første decideret kommercielt anlagte danske film med etniske minoriteter i bærende roller. Men derudover bidrager filmen til en dekonstruktion af den forskelstænkning, som er så altdominerende i den offentlige debat om indvandrere her til lands.

Fuld tekst: https://www.kosmorama.org/kosmorama/artikler/en-fremmed-kommer-til-byen-mgp-missionens-bud-pa-inter-etnisk-nytaenkning-i.