Danbolt, Mathias, and Tobias Raun. ‘Hornsleths Un/Fair Trade – Æstetisk Evangelisme Og Nykolonialistisk Etnografi i Samtidskunsten’. (2008) [PDF]

Danbolt, Mathias, and Tobias Raun. ‘Hornsleths Un/Fair Trade – Æstetisk Evangelisme Og Nykolonialistisk Etnografi i Samtidskunsten’. Kvinder, Køn & Forskning, no. 4, 4, Dec. 2008.

Kan man gøre og sige hvad som helst i kunstens navn? Kontroversielle kunstprojekter som Kristian von Hornsleths Hornsleth Village Project Uganda har skabt debat om for-holdet mellem det etiske og det æsteti-ske i den socialt engagerede samtidskunst. Kunst behøver ikke at være etisk forsvarlig for at være relevant, men hvorfor repeterer grænseoverskridende kunstneriske provokationer ofte sexistiske, racistiske og koloniale strukturer?

doi:10.7146/kkf.v0i4.27943.

PDF: https://tidsskrift.dk/KKF/article/view/27943.